Családos házi bibliakör

Családos házi bibliakör

Ez a bibliakör a gyülekezet egy sajátos csoportja, jelenleg 7-8 családból álló kisközösség a nagy gyülekezet egészén belül. Az az igény hozta létre, hogy a vasárnapi istentiszteleten túl legyen egy olyan alkalom, ahol kötetlenebb módon lehet Isten Igéjéről beszélgetni, és egymást mélyebben megismerve őszintén meg lehet osztani nehézségeinket és örömeinket.

Hetente egyszer találkozunk, többnyire valamelyikünk otthonában, ahol egy-egy bibliai szakasz vagy valamilyen hitmélyítő könyv alapján beszélgetünk, közösen imádkozunk és énekekkel dicsérjük Istent. Szülők és gyermekek együtt érkeznek erre az alkalomra, s míg a szülők beszélgetnek, addig a gyermekek gyermekvigyázó felügyelete mellett játszhatnak a szomszéd szobában.

A lelki alkalmakon túl, félévente egy-két közös kirándulás vagy hétvégi bográcsozás, grillezés is tarkítja a programot, ahol az egymással való közösséget másképp is gyakorolhatjuk. Emellett a családok az élet hétköznapi dolgaiban is számíthatnak egymásra, akár kétkezi segítséget is nyújtva egymásnak, ha épp arra van szükség.

Jó azt megélni, hogy bár sokfélék vagyunk, más-más gyökerekkel, élettörténettel, műveltségi vagy épp anyagi háttérrel, Isten szeretete mégis eggyé kovácsol bennünket, és megtanít elfogadni, szeretni és értékelni egymást.